​Τα "πήρε άγρια" ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, μόλις αντιλήφθηκε ότι ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης για δεύτερη φορά δεν παρέστη στην Ολομέλεια, προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση για θέματα ενεργειακής πολιτικής.

Ο κ.Λοβέρδος παρενέβη στην διαδικασία, λέγοντας ότι «ο κ.Λαφαζάνης φυγομαχεί και περιφρονεί το κοινοβούλιο. Αντιφάσκει με το πρόσφατο παρελθόν του. Έχει πάθει απώλεια πρόσφατης μνήμης. Ο κ.Λαφαζάνης δεν σέβεται την Βουλή και την πατρίδα του».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε πως έχει στείλει επιστολή καταγγελίας προς την Πρόεδρο της Βουλής Ζ.Κωνσταντοπούλου, με την οποία της ζητά ανακαλέσει τον υπουργό στην κοινοβουλευτική τάξη.

Η επιστολή καταγγελίας του Λοβέρδου προς την Κωνσταντοπούλου:

«Κυρία Πρόεδρε, καταγγέλλω τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας για έλλειψη σεβασμού στο Κοινοβούλιο. Λαλίστατος, ο νυν υπουργός, ως στέλεχος της αντιπολίτευσης όταν στρεφόταν κατά υπουργών που δεν προσήρ��οντο στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, φρόντισε αμέσως να τους αντιγράψει. Κατέθεσα γραπτή ερώτηση για την ΡΑΕ στην οποία ουδέποτε απήντησε και η οποία μετατράπηκε σε επίκαιρη ερώτηση, που ήταν να συζητηθεί την περασμένη Παρασκευή. Ο Υπουργός ζήτησε αναβολή. Προφανώς και την δεχθήκαμε επιδεικνύοντας την οφειλόμενη κατανόηση και η συζήτηση προσδιορίστηκε για σήμερα. Και πάλι ο Υπουργός δεν προσήλθε, επικαλούμενος ομιλία του στο Economist!!! Επειδή, κυρία Πρόεδρε, η παρουσία του σε συνέδριο μπορούσε να διευθετηθεί χρονικά, ούτως ώστε ο Υπουργός να ασκήσει και τα καθήκοντά του απέναντι στη Βουλή των Ελλήνων, η μη παρουσία του σήμερα εδώ προσβάλλει ευθέως το Κοινοβούλιο. Δυστυχώς οι πρώτες 100 ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή συνοδεύονται, μεταξύ άλλων, και από την αθέτησ�� των κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων των Υπουργών του. Ως Υπουργός που σεβάστηκα τη Βουλή και τους Βουλευτές όλων των κομμάτων, ανταποκρινόμενος στον επίκαιρο κοινοβουλευτικό έλεγχο, καταγγέλλω τον συγκεκριμένο υπουργό και σας καλώ να τον ανακαλέσετε στην κοινοβουλευτική τάξη».