​Την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την Ευρώπη από ένα ενδεχόμενο Grexit, εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μ. Σαπέν, μιλώντας στο CNN, ταυτόχρονα όμως επανέλαβε ότι κανείς δεν θέλει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Το μέλλον και οι προοπτικές της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης είναι ένα πολύ σημαντικό ερώτημα για όλους μας. Αλλά δεν είναι τόσο σημαντικό όπως ήταν πριν από πέντε χρόνια ή πριν από τρία χρόνια και αυτό γιατί στην Ευρώπη έχουμε πάρει μέτρα σε ότι έχει να κάνει με τον βιομηχανικό και τον τραπεζικό τομέα που πλέον δεν είναι εκτεθειμένοι στην Ελλάδα. Έχουμε πάρει μέτρα που θα αποτρέπουν τους ��ινδύνους μετάδοσης από τη μια χώρα στην άλλη. Είμαστε, πλέον, πιο δυνατοί, αλλά το ζήτημα είναι περισσότερο πολιτικό και λιγότερο οικονομικό. Δεν μιλάμε για οικονομικούς φόβους, αλλά για πολιτική αποτυχία», είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Σε ερώτηση μάλιστα για το αν υπάρχει μηδενική πιθανότητα για ένα Grexit, ο κ. Σαπέν απάντησε:

«Αν ρωτήσει κανείς τον ελληνικό λαό και την παρούσα κυβέρνηση, θα πάρουν την απάντηση πως θέλουν να μείνουν στο ευρώ. Καμία χώρα δεν θέλει την αποχώρηση της Ελλάδας, επομένως είναι κοινή η πολιτική αποφασιστικότητα. Τώρα πρέπει να βρούμε τους τεχνικούς όρους γιατί θέλουμε να σεβαστούμε τις προσδοκίες του ελληνικού λαού, αλλά και ο ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει πως κι εμείς απευθυνόμαστε στους δικούς μ��ς πολίτες και ότι η Ευρωζώνη λειτουργεί με κανόνες οι οποίοι πρέπει να γίνονται σεβαστοί».

Ο Μισέλ Σαπέν πάντως σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και πως η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη από ότι ήταν πριν από μερικές εβδομάδες.

«Σαφώς και χρειάζεται να γίνει πολύ δουλειά ακόμη, αλλά δεν υπάρχει κανένα Plan B. Υπάρχει μόνο το Plan A που έχει να κάνει με την παραμονή της Ελλάδας στη νομισματική ένω��η», τόνισε.