Σφοδρή επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Θανάσης Πετράκος.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης χαρακτήρισε ειρωνικά «μέγα» και «ανεξάρτητο» τον διοικητή της ΤτΕ, τονίζοντας ότι έχει ευθύνες για τις αποφάσεις του για το τραπεζικό σύστημα ως υπουργός Οικονομικών.

«Τότε ο υπουργός Οικονομικών ήταν αγέρωχος. Ήξερε. Σου λέει “εγώ θα διαχειριστώ αργότερα ως ο άλλος διοικητής όσα έκανα”» δήλωσε ο ίδιος.

Μάλιστα, ο κ. Λαφαζάνης δεν δίστασε να μιλήσει για «έγκλημα», προειδοποιώντας ότι θα αποδοθούν «και πολιτικές και ποινικές ευθύνες».

Εξάλλου, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να παραδοθεί, ούτε να πάρει μέτρα αντίθετα με τις προγραμματικές της εξαγγελίες».

Επίθεση στον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας εξαπέλυσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, ο οποίος απέδωσε στον κ. Στουρνάρα για ευθύνες τον χειρισμό του τραπεζικού συστήματος και τον κατηγόρησε ότι εφάρμοσε «πολιτικές διάλυσης τη�� χώρας».