Με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ν.Κοτζιάς, το βράδυ της Δευτέρας, στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, η έναρξη των διερευνητικών επαφών και η επέκταση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης βρέθηκαν στο επίκεντρο.

«Η Τουρκία είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί και να βοηθήσει σε οποιονδήποτε τομέα» διαβεβαίωσε ο κ.Νταβούτογλου τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, και συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές και η επέκταση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) από τα αεροναυτιλιακά θέματα, σε άλλους εξωστρατηγικούς τομείς που αφορούν την κοινωνία, τον πολιτισμό και την παιδεία, αλλά και την οικονομία.

Από την πλευρά του, ο κ.Κοτζιάς, μιλώντας σε δημοσιογράφους, εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την «πολύ αναβαθμισμένη συνάντηση», όπως την χαρακτήρισε, τόσο ως προς το υψηλό επίπεδο της τουρκικής αντιπροσωπείας, όσο και ως προς το περιεχόμενο.

Ο κ.Κοτζιάς πρότεινε επίσης να βρεθούν από κοινού μορφές συνεργασίας στα Βαλκάνια, ώστε να συμβάλλουν όλες οι πλευρές στη σταθερότητα της περιοχής στην Ανατολική Μεσόγειο και στο τρίγωνο αστάθειας, που έχει δημιουργηθεί.

Σήμερα, ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, στην Άγκυρα.