Την λύση του δημοψηφίσματος έβαλε ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, στην περίπτωση που η κυβ��ρνηση δεν μπορέσει να προχωρήσει σε μια συμφωνία με τους εταίρους, που θα είναι «στο πλαίσιο του προγράμματος για το οποίο την ψήφισε ο ελληνικός λαός».

«Αν φτάσουμε στο αμήν τι να κάνουμε; Η πιο δημοκρατική λύση δεν είναι να απευθυνθούμε στον λαό και να τον ρωτήσουμε τι θέλει να κάνουμε σε αυτή τη φάση;», διερωτήθηκε ο κ. Φλαμπουράρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, λίγες ώρες μετά τη νέα δήλωση-προειδοποίηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β.Σόιμπλε πως "υπάρχει κίνδυνος ξαφνικής χρεοκοπίας της Ελλάδας".

Ωστόσο, ο κ.Φλαμπουράρης εκτίμησε ότι τελικά οι Ευρωπαίοι θα αποδεχτούν «αυτά τα οποία εμείς θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να παραβιάσουμε και θα προχωρήσουν σε συμφωνία», άρα δεν θα χρειαστεί η χώρα να πάει σε δημοψήφισμα.
Εξάλλου, ο υπουργός Επικρατείας απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, λέγοντας πως «οι εκλογές είναι που δεν έχουν νόημα».