​Ελληνική κυβέρνηση και δανειστές βρίσκονται πολύ πιο κοντά και πλέον μιλούν την ίδια γλώσσα. Αυτό εκτίμησε ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας .

Μιλώντας σε επιχειρηματικό συνέδριο στις Βρυξέλλες, ο Γάλλος επίτροπος είπε πως στο πλαίσιο του Brussels Group, αναζητείται μια «ουσιαστική πρόοδος».

«Ελπίζω και περιμένω να υπάρχει πρόοδος την οποία θα αποτιμήσει το Eurogroup της Δευτέρας, στον δρόμο προς μια περαιτέρω συμφωνία», είπε, τονίζοντας πως υπάρχει διάθεση «να κινηθούμε στην ίδια κατεύθυνση και να δουλέψουμε για τ�� καλό της Ελλάδας και της Ευρωζώνης».

Στο ίδιο πάνελ βρισκόταν και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος παραδέχτηκε ότι υπάρχει όλο και μεγαλύτερη σύγκλιση μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών.

«Πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχει σύγκλιση απόψεων για ένα επιτυχές αποτέλεσμα εν ευθέτω χρόνω» είπε ο κ.Βαρουφάκης, αποκλείοντας κατηγορηματικά, όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, το ενδεχόμενο ενός Grexit.