Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε «χειρότερο μνημόνιο» και ότι το κόστος του νέου προγράμματος θα είναι για τους πολίτες 14 φορές μεγαλύτερο από αυτό των μέτρων του email Χαρδούβελη υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος που πραγματοποιείται στην Χαλκιδική.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο μάλιστα για «κακόγουστο θέατρο» της κυβέρνησης με την «δήθεν διαπραγμάτευση» ενώ υποστήριξε ότι «διέσυρε τη χώρα με τα "ουάου" του κ. Βαρουφάκη».
«Δεν πήραν καμιά εντολή να καταστρέψουν τη χώρα και, αν διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν όσα υποσχέθηκαν, ας βοηθήσουν να βγει η χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο οι ίδιοι την οδήγησαν» πρόσθεσε και προεξόφλησε ότι «ο λαός θα τους παραμερίσει και θα τους τιμωρήσει όπως τους αξίζει».
Σχετικά με τη στάση της ΝΔ ανέφερε ότι θα βοηθήσει «όχι την κυβέρνηση, αλλά την πατρίδα, και δεν θα χαριστεί, δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να ρίξει τη χώρα στα βράχια», ενώ απηύθυνε έκκληση «όλοι μαζί να διορθώσουμε το λάθος».

Κριτική άσκησε στην κυβέρνηση για απουσία σχεδίου, αλλά και για το γεγονός ότι νομοθετεί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ τις είχε χαρακτηρίσει «χουντικής έμπνευσης» και «συνταγματική εκτροπή», όπως ανέφερε.
Ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε πάντως ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε και λάθη, αλλά αναφέρθηκε στην σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ που σχεδίαζε, στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, στο επίδομα θέρμανσης και την ασφάλιση των ανασφάλιστων τα οποία ισχυρίσθηκε ότι είχε προχωρήσει.
Κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της για τα αποθεματικά και διαθέσιμα των Δήμων και των Περιφερειών, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να «στραγγαλίσει» και να «ποδηγετήσει» την τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι συμφωνεί με ορισμένες αλλαγές στον «Καλλικράτη», κυρίως στα νησιά, αλλά διαφωνεί με την πλήρη αλλαγή του.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής. «Οι μεταλλωρύχοι αγωνίζονται για δουλειά και επενδύσεις δυστυχώς σε ένα περιβάλλον που απεχθάνεται και ιδεολογικά συγκρούεται με επενδύσεις και ιδιωτική πρωτοβουλία» τόνισε.

ΒΙΝΤΕΟ STAR