​Στήριξη στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο συμφωνίας με τους δανειστές παρείχε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η κυβέρνηση αντελήφθη του τι σημαίνει να χρεοκοπήσει η χώρα και πήρε την πρέπουσα απόφαση να προχωρήσει σε μία συμφωνία για να αποκατασταθεί σταδιακά η ηρεμία στη χώρα» δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ, στα Παραπολιτικά 90,1.

Όπως είπε η κα Μπακογιάννη, «η νέα διαπραγματευτική ομάδα κάνει επιτέλους σοβαρότερη δουλειά».

Στο ερώτημα αν η ΝΔ θα στηρίξει στη Βουλή τη διαφαινόμενη συμφωνία, η κα Μπακογιάννη τόνισε πως «πρώτα πρέπει να γίνει γνωστό το περιεχόμενό της, να συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και εκεί να ληφθεί η απόφαση».

Αναφερόμενη στα εσωτερικά της ΝΔ, η γαλάζια βουλευτής τόνισε ότι 100 μέρες μετά την εκλογική της ήττα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να αναγνώσει τα αίτια της ήττας, ενώ ταυτόχρονα σημείωσε πως η ΝΔ έχει βγάλει τα συμπεράσματα της για το πώς είναι να λαμβάνονται μονοπρόσωπες αποφάσεις.

«Αν απομακρυνθεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας και ομαλοποιηθεί η κατάσταση, τότε θα έρθει η ώρα η ΝΔ να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της» ανέφερε τονίζοντας ότι πρέπει να ανοίξουν όλα τα θέματα –υπονοώντας και το ζήτημα της ηγεσίας-. Ζήτησε δε, η ΝΔ να ξαναγίνει παράταξη.

Προχώρησε μάλιστα και σε προσκλητήριο επιστροφής στελεχών που έχουν αποχωρήσει από το κόμμα, είτε γιατί έχουν πάει σε άλλους πολιτικούς χώρους, είτε γιατί απέχουν του πολιτικού γίγνεσθαι.