Την εκτίμηση ότι πιθανόν να μην υπάρξει συμφωνία ούτε τον Μάιο μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών εξέφρασε ο Κώστας Λαπαβίτσας.
«Δεν βλέπω πως θα συμφωνήσουμε με τρόπο συμβατό με το πρόγραμμά μας» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Σκάι και πρόσθεσε: «Είναι πολύ επικίνδυνο το κλίμα "υπογράψτε όπως-όπως" από τα ΜΜΕ, αν και υπάρχει έλλειψη ρευστότητας, με το δημόσιο να μην μπορεί να εκπληρώσει τις πληρωμές του σε κανονική βάση. Το θέμα όμως είναι τι θα υπογράψουμε».
Ο κ. Λαπαβίτσας υπογράμμισε πως «δεν πρέπει να φύγει το θέμα της ρήξης από το τραπέζι» για να συμπληρώσει: «Εμείς δεν είμαστε εδώ για να πετύχουμε απλώς κάτι λίγο καλύτερο».
«Εμείς νοιώθουμε βαριά την ευθύνη και δεν θα κάνουμε σκόντο σε ασφαλιστικό, δημοσιονομικά. Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να φύγει, ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικος φόρος. Να απαλλαγούμε από τους φόρους για να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας» τόνισε στη συνέχεια, ο κ. Λαπαβίτσας για να προσθέσει ότι δεν βλέπει «καμία μεγάλη διάσταση απόψεων μεταξύ των εταίρων».
Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ��λεσε «να μην υπερβάλλουμε για την κοινή δήλωση Τσίπρα-Γιούνκερ καθώς ο πρόεδρος της Κομισιόν έχει μικρή επιρροή», ενώ ξεκαθάρισε πως «αν υπάρξει ξεκάθαρη απόφαση του λαού στη λαϊκή ετυμηγορία, θα συμμορφωθούμε».
ΒΙΝΤΕΟ STAR