​«Το δίλημμα: Ελλάδα εντός ή εκτός του ευρώ είναι λάθος» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, εκτιμώντας ότι χωρίς την Ελλάδα δεν υπάρχει Ευρωζώνη.

«Η Ελλάδα πρέπει να δώσει μάχη και να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που διαθέτει, βέτο, ευρωπαϊκό νόμο, διαδικασίες και συμμαχίες, προκειμένου να αντιμετωπίσει όλους αυτούς, που νομίζουν ότι η λύση των δικών τους προβλημάτων είναι το σπρώξιμο της Ελλάδας προς την έξοδο» τόνισε ο κ.Κοτ��ιάς, στον ραδιοφωνικό σταθμό, Παραπολιτικά.

«Υπάρχει μία αντιπαλότητα ως προς την επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό... Το σύστημα με επικεφαλής την ελληνική ολιγαρχία είκοσι οικογενειών να προσπαθεί, επικαλούμενο και τους ξένους, να στερεώσει μια θέση που δεν θα έπρεπε να υπάρχει» συνέχισε ο κ.Κοτζιάς.

Σύμφωνα με τον κ.Κοτζιά, «η κυβέρνηση κινδυνεύει μόνο, αν η ολιγαρχία μπορέσει να αποδυναμώσει αυτή τη σχέση με το λαό, που έφερε τις κυβερνητικές δυνάμεις στην εξουσία».

Όπως τόνισε ο υπουργός, αν η Ε.Ε. θέλει να έχει μέλλον και να υπάρχει, πρέπει να φροντίσει, ώστε να επιλυθεί το θέμα της Ελλάδας, εκτιμώντας πάντως πως οι διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σε έναν έντιμο συμβιβασμό, καθώς «τις τελευταίες μέρες υπήρξε μία εσωτερική συνεννόηση μεταξύ των θεσμών».

«Το μέγιστο πρόβλημα της Ελλάδας είναι να αναβαθμίσει τη θέση της στον διεθνή καταμερισμό της εργασίας, της πολιτικής και της διπλωματίας» κατέληξε .