​«Η καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ κάνει τα πάντα, προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη». Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ, λίγο μετά τις δηλώσεις του Β.Σόιμπλε για συνέχιση βοήθειας στην Αθήνα, επισημαίνοντας ότι αυτή ήταν η στάση της από την αρχή της κρίσης.

Ο κ.Ζάιμπερτ εξήγησε ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες της Καγκελαρίου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δεν αντικαθιστού�� τις συνομιλίες της Ελλάδας με τους θεσμούς και επανέλαβε ότι παραμένει σε ισχύ ο «οδικός χάρτης» που αποφασίστηκε κατά το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, ενώ αναμένονται οι προτάσεις μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα, οι οποίες θα πρέπει να εγκριθούν, προκειμένου να αποδεσμευθεί η χρηματοδότηση

Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν έκανε λόγο για «εποικοδομητικές» διαπραγματεύσεις.

Προηγήθηκε κοινή δήλωση των τριών θεσμών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) για την Ελλάδα πως θα συνεχίσουν να εργάζονται σκληρά, ώστε να υπάρξει συμφωνία αλλά και κοινή δήλωση Τσίπρα-Γιούνκερ για «πρόοδο» στις συνομιλίες.