Μπορεί το Μαξίμου να κάλεσε μέσω non paper την εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» να αποκαλύψει το όνομα του αναπληρωτή υπουργού που –κατά το δημοσίευμα- έβγαλε στο εξωτερικό 80.000 ευρώ τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο ο ίδιος ο υπουργός… απείλησε με μηνύσεις εάν συμβεί κάτι τέτοιο!

Δεδομένου ότι η εν λόγω εφημερίδα εκδίδεται κάθε Δευτέρα, η συνέχεια δόθηκε μέσω της άλλης εφημερίδας του ομίλου, της «Μακεδονίας», η οποία επικοινών��σε με τον αναπληρωτή υπουργό.

Σύμφωνα με την «Μακεδονία», ο υπουργός διέψευσε ότι έβγαλε το ποσό αυτό στο εξωτερικό και παράλληλα ζήτησε επιτακτικά να μην δημοσιοποιηθεί το όνομά του απειλώντας με προσφυγή στη Δικαιοσύνη στην αντίθετη περίπτωση!

Ο ίδιος, διαβεβαίωσε ότι «δεν υφίστανται τέτοιες μετακινήσεις χρημάτων, ούτε υπάρχει λογαριασμός στο Λουξεμβούργο», ωστόσο σημείωσε ότι και η σύζυγός του κινεί χρήματα που ούτε ο ίδιος γνωρίζει.

Απαντώντας, πάντως, σε ερώτηση για το αν υπάρχει ανάλογη τραπεζική συναλλαγή για άλλο ποσό σε διαφορετικό, ο αναπληρωτής υπουργός εξήγησε ότι «αυτό είναι μια άλλη υπόθεση που δεν σχετίζεται με την περίοδο που είμαι στην κυβέρνηση. Εγώ δούλευα στο Βέλγιο από το 1992...».

Στο ερώτημα «ενδέχεται, δηλαδή, να έχει γίνει μεταφορά χρημάτων, κάποιου άλλου ποσού, προς άλλες τράπεζες του εξωτερικού;», ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε: «Ε, αυτό το 'χει κάνει ο μισός πλανήτης, αλλά όχι σε περίοδο που είμαι μέσα στην κυβέρνηση. H κόρη ��ου θα σπουδάσει στο εξωτερικό, είναι εύλογο ότι κάποια χρήματα θα χρειαστεί για να κάνει αυτές τις σπουδές της».

Παράλληλα, παρέπεμψε κάθε ενδιαφερόμενο να δει το «πόθεν έσχες» του, στο οποίο φαίνονται όλοι οι λογαριασμοί του.