​«Ο Μάριο Ντράγκι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αυξήσει το haircut (κούρεμα) των ελληνικών ομολόγων και αν το κάνει θα το κάνει σε συνδυασμό με αύξηση του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA), ώστε να μην το καταλάβουμε». Αυτό δήλωσαν κοινοτικοί αξιωματούχοι των Βρυξελλών και του Βερολίνου, σχολιάζοντας την αυριανή συνάντηση του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης Γ.Δραγασάκη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μ.Ντράγκι.

Επίσης, όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο του Star Channel με την Μ.Ζαχαρέα, ο ανταποκριτής του σταθμού Θ.Αθανασίου, «είναι παντελώς αδύνατο να αυξηθεί αυτή τη στιγμή η "οροφή" εκδόσεων των τρίμηνων γραμματίων. Επίσης, αποκλείουν την επαναφορά της εξαίρεσης στην αποδοχή των ελληνικών ομολόγων, γιατί δεν θα υπάρξει καμία ενδιάμεση έκθεση προόδου στο Eurogroup της 11ης Μαΐου, λένε πηγές της Κομισιόν» .

Παράλληλα, όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, η Κομισιόν, μέσω του εκπροσώπου της Μ.Σχοινά δηλώνει επίσημα, ότι το μόνο πράγμα που είναι στο τραπέζι είναι, η ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης, ενώ πηγές από τις Βρυξέλλες αν��φέρουν ότι ​«αν προκύ��ει κάτι άλλο, όπως πχ συγχώνευση ελέγχου και αξιολόγησης, αυτό θα προκύψει μετά από πολιτικές επαφές που θα γίνουν τις επόμενες μέρες» .

BINTEO STAR