Έκτακτη σύσκεψη για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου από την Ομάδα Πολιτικής Διαπραγμάτευσης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή του υπουργού Οι��ονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος γύρισε από την Αίγινα όπου βρισκόταν το Σαββατοκύριακο.

Οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές συνεχίζονται, με τις ομαδικές απολύσεις και τις συλλογικές συμβάσεις να παραμένουν τα δύο μεγάλα αγκάθια.

Όπως σας γράψαμε νωρίτερα στο star.gr, τα μέλη των διαπραγματευτικών ομάδων στο Brussels Group κάνουν ένα διάλειμμα σήμερα, ώστε να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αύριο Δευτέρα μετά και από την εμπλοκή που παρουσιάστηκε αργά χθες το βράδυ.

Εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες στα εργασιακά, το ασφαλιστικό, αλλά και σε μια σειρά από άλλα σημαντικά θέματα, με το ΔΝΤ να έχει αναλάβει τον ρόλο του «σκληρού» στις συζητήσεις. Ωστόσο, αισιόδοξοι δείχνουν για την πορεία των διαπραγματεύσεων από το Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγές των δανειστών κάνουν λόγο για μικρή πρόοδο και σημαντικές ακόμα δι��φορές, όμως παραδέχονται ότι πλέον οι συζητήσεις είναι πιο ουσιαστικές, επισημαίνοντας πάντως ότι υπάρχουν ακόμα ζητήματα τεκμηρίωσης κάποιων ελληνικών θέσεων.