Βόμβα έριξε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο Ολλανδικό Κοινοβούλιο.

Όπως μετέδωσε το Reuters αλλά και ανήρτησε στο twitter o Ολλανδός βουλευτής Pieter Omtzigt, ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι τόσο η Ολλανδία όσο και η ευρωζώνη έχουν προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο ενός Grexit!

pter.png
Ο Ντάισελμπλουμ ρωτήθηκε για το αν υπάρχει σχέδιο Β για την Ελλάδα και το αν είναι προετοιμασμένες για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ η Ολλανδία και η ευρωζώνη.

ntaisel.jpg
«Η απάντηση είναι “ναι”. Η Ολλανδία και η ευρωζώνη έχουν προετοιμαστεί για όλες τις πιθανότητες» αποκρίθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ο ίδιος, ξεκαθάρισε ότι ελπίζει σε συμφωνία με την Ελλάδα και συμβούλεψε την ελληνική κυβέρνηση να μην χρονοτριβεί καθώς «αυτό είναι κακό για τις τράπεζες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, o Ντάισελμπλουμ πήρε θέση και για το ζήτημα του ELA μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του «Στον Ενικό», λέγοντας ότι «η ΕΚΤ αποφασίζει μόνη της για τα ανώτατα όρια του ELA».

O Ντάισελμπλουμ αποκάλυψε, μάλιστα, ότι ελπίζει πως οι συνομιλίες με την Ελλάδα θα γίνουν πιο παραγωγικές μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να αναδιοργανώσεις την ομάδα διαπραγμάτευσης, «παραγκωνίζοντας» τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ελπίζω σε νέα αρχή αυτή τη βδομάδα, Λέω ελπίζω γιατί το αποτέλεσμα θα δείξει» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Τέλος, �� Ντάισελμπλουμ έσταξε «φαρμάκι» για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη καλώντας τους να μιλάνε λιγότερο και να κάνουν περισσότερα!

«Εύχομαι να αφιέρωναν λιγότερο χρόνο στις συνεντεύξεις και περισσότερο στη σκληρή και ευσυνείδητη δουλειά για να κρατήσουν την Ελλάδα μακριά από την άβυσσο» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.