​Οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, μετά και το Euro Working Group, οι προσπάθειες για την επίτευξη μιας συμφωνίας, τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση και οι «κόκκινες γραμμές» της, τα νομοσχέδια για την Παιδεία και τον Αθλητισμό, οι τηλεοπτικές άδειες, αλλά και ο γενικότερος συντονισμός των υπουργείων, θα βρεθούν στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου, που θα συνεδριάσει σήμερα, στις 17:00 το απόγευμα, ενώ εκτός ατζέντας είναι το πολυνομοσχέδιο.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι «η κυβέρνηση εμμένει στις "κόκκινες γραμμές" της. Όχι μόνο για λόγους πολιτικής αλλά και για λόγους κοινωνικού και οικονομικού ορθολογισμού. "Κόκκινες γραμμές" για την κυβέρνηση παραμένουν τα εργασιακά, η μείωση μισθών/συντάξεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η αύξηση του ΦΠΑ. Η κυβέρνηση δεν έχει την λαϊκή εντολή να φέρει μια συμφωνία που θα εκφεύγει από τ�� όρια των κόκκινων γραμμών και γι’ αυτό δεν θα το πράξει. Η κυβέρνηση εμμένει σε μια συμφωνία χωρίς τα εγκλήματα του μνημονιακού παρελθόντος».

Στο υπουργικό συμβούλιο δεν αποκλείεται να συζητηθεί και το θέμα του δημοψηφίσματος, καθώς τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και πολλοί υπουργοί, αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δηλώσει ότι αν η προτεινόμενη συμφωνία ξεφεύγει από τους όρους της λαϊκής εντολής της 25ης Ιανουαρίου, θα πρέπει η κυβέρνηση να προσφύγει στον λαό.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή πάντως, εκτιμά ότι θα κλείσει η συμφωνία έως την Κυριακή.

Εν τω μεταξύ, συνεργάτες του κ.Τσίπρα, επισημαίνουν ότι σήμερα ξεκινά σε θετικό κλίμα, το Brussels Group στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητηθούν οι μεταρρυθμίσεις, που προωθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής λύση.