​Τη βεβαιότητά του ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους εξέφρασε στην εκπομπή On Line ο υπουργός Επικρατείας, Α. Φλαμπουράρης, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφύγει στο δημοψήφισμα, αλλά αν συμβεί αυτό θα έχει την στήριξη του ελληνικού λαού.

Παρ’ όλ’ αυτά, τόνισε ότι αν καταλήξουμε σε δημοψήφισμα και ο ελληνικός λαός εκφράσει για μια ακόμα φορά την στήριξή του στην κυβέρνηση, τότε οι εταίροι μας θα πρέπει να δεχθούν τη νέα ετυμηγορία των Ελλήνων, να αποδεχθούν το αποτέλεσμα της Δημοκρατίας και να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με άλλες διαθέσεις.

Σχολιάζοντας μάλιστα τις δηλώσεις του Α. Τσίπρα για το δημοψήφισμα στην εκπομπή «Στον ενικό» με τον Ν. Χατζηνικολάου στο Star, ο κ. Φλαμπουράρης διευκρίνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν εννοούσε ότι θα πάμε σε δημοψήφισμα για κάποια συγκεκριμένη συμφωνία, προσθέτοντας με έμφαση ότι εάν οι δανειστές βάλουν και πάλι στο τραπέζι το mail Χαρδούβελη, τότε δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να συμφωνήσει χωρίς να ρωτήσει τον ελληνικό λαό.

Πρόσθεσε ακόμα, ότι αν η κυβέρνηση βρεθεί αντιμέτωπη με το δίλημμα «μισθοί, συντάξεις ή ΔΝΤ», τότε προφανώς και θα πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ αναφερόμενος στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει σταδιακά το πρόγραμμά της.

Εν τούτοις, παραδέχθηκε ότι ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να διατηρηθεί για ένα εξάμηνο ακόμα και υπογράμμισε ότι η 13η σύνταξη θα δοθεί, έστω και καθυστερημένα. Τόνισε μάλιστα ότι αν λυθεί το πρόβλημα της ρευστότητας, τότε οι πολίτες θα δουν πολύ γρήγορα α��λαγές.

Ο υπουργός Επικρατείας, αναφέρθηκε και στον… ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας, επιμένοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν… «αποψίλωσε» τον Γ. Βαρουφάκη και ότι εκείνος διατηρεί όλες τις αρμοδιότητες που είχε και πριν από τις αλλαγές που αποφάσισε ο Α. Τσίπρας.

Ενδιαφέρον πάντως είχε το γεγονός ότι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Γ. Βαρουφάκης να μην πάει μόνος του στο Eurogroup και να συνοδεύεται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη ή κάποιον άλλο.

Ο κ. Φλαμπουράρης τέλος καταδίκασε και την επίθεση που δέχθηκε ο Γ. Βαρουφάκης στα Εξάρχεια από ομάδα αντιεξουσιαστών.

«Στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να είμαστε και οξείς και επιθετικοί αλλά πρέπει να το διαχωρίζουμε από την προσωπική στοχοποίηση. Αυτό που έγινε δεν έχει να κάνει με «πολιτική αντιπαράθεση», είπε, προσθέτοντας ότι ήταν πολύ θετικό το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομίας διατήρησε την ψυχραιμία του, συζήτησε με τους νεαρούς και τελικά κέρδισε.