​Με μια ψυχρή χειραψία μεταξύ του Α. Τσοχατζόπουλου του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Κώστα Σημίτη και της Βάσως Παπανδρέου "σημαδεύτηκε" η έναρξη της κατά πολλούς ιστορικής συνεδρίασης του Εφετείου Κακουργημάτων, που δικάζει την υπόθεση για μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο Α.Τσοχατζόπουλος μπαίνοντας στην αίθουσα συνοδευόμενος από αστυνομικούς δεν κατέβηκε προς το εδώλιο όπως κάνει συνήθως, αλλά κατευθύνθηκε στην άκρη της αίθουσας, όπου βρίσκονταν τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και αφού είπε δυνατά «καλημέρα σε όλους», έτεινε το χέρι του στον Ευ. Βενιζέλο.

«Γεια σου Βαγγέλη», του είπε. «Γεια σου Άκη», απάντησε εκείνος και έστρεψε άλλου το πρόσωπό του.

Ακολούθως ο Α Τσοχατζόπουλος πλησίασε περισσότερο και έτεινε το χέρι του προς τον Κ. Σημίτη, λέγοντας του: «Πρόεδ��ε…» και εκείνος ανέκφραστος του έτεινε το χέρι.

Ο κατηγορούμενος χαιρέτισε στη συνέχεια τον Σωκράτη Κοσμίδη στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου επί κυβέρνησης Σημίτη, ενώ χαιρέτισε επίσης και τη Β. Παπανδρέου.

«Ιστορική μέρα», του είπαν κάποιοι δημοσιογράφοι. «Ε, όχι και ιστορική», απάντησε ο κ.Τσοχατζόπουλος

Από τη διαδικασία απουσιάζει ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος επίσης έχει κληθεί και σύμφωνα πληροφορίες, βρίσκεται στο εξωτερικό.

Τελικά, ο πρώην πρωθυπουργός και οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δεν κατέθεσαν,καθώς το ραντεβού του Πενταμελούς Εφετείο�� Κακουργημάτων με τα πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, ανανεώθηκε για άλλες ημερομηνίες, εντός του Μαΐου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικαστηρίου, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, καλούνται να καταθέσουν στις 13 Μαΐου, ενώ η Βάσω Παπανδρέου και ο Γιάννος Παπαντωνίου στις 20 Μαΐου. Αντίστοιχα οι στρατιωτικοί, αρχηγοί των σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της επίμαχης περιόδου, κλήθηκαν για τις 27 Μαΐου.
ΒΙΝΤΕΟ STAR LIVE U