Μέχρι αύριο το βράδυ θα είναι έτοιμο το πολυνομοσχέδιο που θα βασίζεται σε ελληνικές προτάσεις, με στόχο την μερική χρηματοδότηση σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος όμως δεν απάντησε στους δημοσιογράφους αν θα περιλαμβάνονται σε αυτό και τα αποκαλούμενα «μονομερή» μέτρα ούτε και αν θα «ξεκλειδώσει» έτσι η δόση. «Θα θέλαμε άμεση συμφωνία. Αλλά ο ρεαλισμός μας επιβάλλει βήμα- βήμα συμφωνία για να υπάρχει δόση είτε την επόμενη εβδομάδα, είτε τον επόμενο μήνα» πρόσθεσε, ενώ είπε ότι «ο Ιούνιος είναι πολύ κοντά».

Το πολυνομοσχέδιο θα περ��λαμβάνει τα 18 μέτρα που ανακοινώθηκαν πριν 1,5 μήνα είπε ακόμη ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος διευκρίνισε ότι η ουσία είναι η ίδια.

Σε αυτό δεν περιλαμβάνονται τα κόκκινα δάνεια και η «κακή τράπεζα», αλλά θα υπάρξουν μέτρα για την φορολογική διοίκηση και την καλύτερη εισπραξιμοτητα του ΦΠΑ χωρίς αλλαγές συντελεστών. Δεν περιλαμβάνεται επίσης ο φόρος πολυτελείας για τις κλίνες των ξενοδοχείων, αλλά ο φόρος πολυτελείας της αρχικής λίστας.

Όπως συμπλήρωσε «στο μεταξύ για να απεγκλωβισθούμε θα ήταν καλό στα πράγματα που συμφωνούμε να περάσουμε 2- 3 νομοσχέδια».

Ο ΥΠΟΙΚ πάντως καταλόγισε στον Ντάισελμπλουμ ότι αλλάζει γνώμη «για θέματα που έχουν συμφωνηθεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και η νομοθετική ρύθμιση για την απαγόρευση των πλειστηριασμών.