Στο 40% τοποθετούν την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ 20 χρηματιστές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Οι απόψεις είχαν αρκετά μεγάλη απόκλιση καθώς υπήρχαν ποσοστά από 0% έως 75%, ενώ όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο το σημείο-κλειδί της υπόθεσης, το οποίο δίχασε, τους traders ήταν το εάν η Ελλάδα μπορεί να αθετήσει πληρωμές χρέους και να μείνει στο ευρώ.

Σύμφωνα με το Reuters, οι χρηματιστές ήταν διχασμένοι καθώς 12 υποστήριξαν η Ελλάδα μπορεί να αθετήσει πληρωμές και να παραμείνει στο νομισματικό μπλοκ ενώ οχτώ στη δημοσκόπηση απάντησαν αρνητικά.

«Εάν χρεοκοπήσεις, ο κόσμος θα εξακολουθήσει να αναμένει να τους αποπληρώσεις στο αρχικό νόμισμα, σωστά; Και θα λειτουργείς ακόμη με το ίδιο νόμισμα. Επομένως γιατί μία χρεοκοπία της Ελλάδας να συμπεριλαμβάνει την έξοδο από το ευρώ;» αναφέρει ένας trader.

«Σε μια ελληνική χρεοκοπία, θα υπάρχει πολύ μεγάλη απομάκρυνση από τα άλλα κράτη-μέλη. Δεν θα θέλουν να συσχετίζονται με μία χώρα η οποία έχει αγνοήσει τους κανόνες κατάφορα» εκτιμά ένας άλλος χρηματιστής, βλέποντας Grexit σε περίπτωση χρεοκοπίας.