«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν αγγίζει τα αποθεματικά των πανεπιστημίων» διαβεβαίωσε στην πρωινή εκπομπή του Star, Live U, ο υπουργός Παιδείας, Α.Μπαλτάς, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφερθούν τα ταμειακά διαθ��σιμα των φορέων και των ΟΤΑ, στην Τράπεζα Της Ελλάδος.

Για τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, τόνισε ότι «οι αλλαγές που εξετάζονται δεν είναι τόσο δραματικές», επισημαίνοντας ότι «η μεγάλη αλλαγή είναι για τα συμβούλια ιδρύματος».

Σχολιάζοντας την επέμβαση της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο, ο κ.Μπαλτάς είπε χαρακτηριστικά «δεν το θεωρώ τόσο δραματικό το γεγονός, όσο εμφανίστηκε. Η τελευταία κατάληψη στην Πρυτανεία ήταν απολύτως παράλογη, μη εκφράζοντας κατ’ ουσίαν κανένα αίτημα».

Για την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, ο υπουργός Παιδείας είπε πως «θα μπορούσε αυτή να είναι ένα εξαιρ��τικά χρήσιμο εργαλείο αν οι μαθητές δεν ήξεραν τις ερωτήσεις και οι ερωτήσεις ήταν μόνο για τους καθηγητές. Από την στιγμή που οι ερωτήσεις είναι γνωστές, όλα τα φροντιστήρια έχουν πέσει πάνω σε αυτές, προκειμένου να καταστίσουν τους μαθητές γνώστες, παπαγαλίζοντας τις περισσότερες φορές τις απαντήσεις. Καταργούμε δηλαδή τον αντιπαιδαγωγικό της χαρακτήρα».

«Φέτος δεν αλλάζει τίποτα, αυτά που κάνουμε εμείς για τους τρόπους εισαγωγής είναι για του χρόνου» ξεκαθάρισε, ενώ αναφερόμενος στις μετ��γγραφές των φοιτητών παραδέχτηκε «πως στην αρχιτεκτονική της Αθήνας δεν έχει λυθεί το πρόβλημα και πως γίνεται προσπάθεια να λυθεί, ακολουθώντας την συναφή απόφαση του συμβουλίου της Επικρατείας».

«Από του χρόνου δεν θα υπάρχει αυτό το πρόβλημα, γιατί οι μετατάξεις θα γίνονται με αυστηρότερα κριτήρια» πρόσθεσε, ενώ για τα πειραματικά είπε πως «πρέπει εκεί να γίνονται εισαγωγικές με κλήρωση».

«Αφήνουμε στα ιστορικά πρότυπα να διαλέξουν τον τρόπο εισαγωγής» πρόσθεσε.

ΒΙΝΤΕΟ STAR