​Το καυτό παρασκήνιο του σημερινού Eurogroup και … το ξύλο που «έφαγε» ο Γιάνης Βαρουφάκης από τους Ευρωπαίους ομολόγους του, βρέθηκαν στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Channel, με την Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως είπε ο ανταποκριτής του σταθμο�� στις Βρυξέλλες, Θ.Αθανασίου, όταν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης άκουσαν την εισήγηση που τους έκανε άνθρωπος της Κομισιόν, σχετικά με όλα όσα συζητήθηκαν στο Παρίσι όλες τις προηγούμενες ημέρες για το ελληνικό ζήτημα, απογοητεύτηκαν πολύ, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η κουβέντα με τους σκληρούς χαρακτηρισμούς απέναντι στον κ.Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο Eurogroup της Ρίγας στην Λετονία, συνέβησαν τρία πράγματα:

1)Οι εταίροι μας έκλεισαν την πόρτα για έκτακτο Eurogroup που ζητούσαμε τις προηγούμενες ημέρες μπας και υπάρξει εκταμίευση της δόσης νωρίτερα από ότι περιμέναμε.

2)Μας έκλεισαν την πόρτα στα μούτρα και για μερική συμφωνία. Δεν γίνεται αυτό, λένε. Για να υπάρξει έστω και τμηματική καταβολή της δόσης, θα πρέπει οι ελληνικές αρχές να συμφωνήσουν στο σύνολο του προγράμματος.

3)Έχουμε την ρητή εντολή του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι για λήψη δημοσιονομικών μέτρων εδώ και τώρα .

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εταίροι προειδοποίησαν τον κ.Βαρουφάκη πως «η Ελλάδα παίζει με την φωτιά. Αυτό που κάνετε σας οδηγεί σε πολύ δύσκολη κατάσταση».

ΒΙΝΤΕΟ STAR