Σκληρή κόντρα… με το καλημέρα είχαν στη Βουλή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για την ενεργειακή πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ρώτησε τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας αν επιμένει ότι είναι αναπόφευκτη η σύγκρουση της Ελλάδας με την ευρωζώνη.

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος ρώτησε τον κ. Λαφαζάνη αν επιμένει στα περί προκαταβολής από τη συμφωνία με τη Ρωσία για τους αγωγούς φυσικού αερίου, σημειώνοντας ότι έρχεται σε σύγκρουση στην προσπάθεια του πρωθυπουργού για ευρωπαϊκή σύγκλιση.

Ο κ. Λαφαζάνης απάντησε λέγοντας στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ότι τελεί «σε σύγχυση», ενώ μίλησε για 5η φάλαγγα στη χώρα, την οποία και χαρακτήρισε «παρία των δανειστών» που δεν θέλει κριτική στο ευρωπαϊκό κατεστημένο.

Ο κ. Λοβέρδος πήρε εκ νέου το λόγο χαρακτηρίζοντας τον υπουργό «υποστηρικτή της δραχμής και της πτώχευσης» που αποτελεί «θλιβερή μειοψηφία», προσθέτοντας ότι «το σχέδιο Β’ δεν θα περάσει».

«Παραληρεί ο κ. Λοβέρδος» απάντησε εκ νέου ο κ. Λαφαζάνης, λέγοντας ότι στο πρόσωπο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ διακρίνει την «παλαιά» Ελλάδα του Μνημονίου.