​Οριστική λύση στο πρόβλημα της λιτότητας επιδιώκει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Σακελλαρίδη.

«Μπορούμε να φτάσουμε σε συμφωνία και να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα της ρευστότητας», τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ενώ ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά ότι το Grexit δεν αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης παρά τις πιέσεις που ασκούνται.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είnαι μία υποδόση, αλλά η πλήρης επίλυση του προβλήματος ρευστότητας.

«Το μαρτύριο της σταγόνας συνεχίζεται. Ζητάμε να λυθεί πλήρως το θέμα της ρευστότητας. Εμείς έχουμε κάνει προτάσεις, τις έχουμε βελτιώσει, έχουμε καλύψει μεγάλη απόσταση από την δική μας πλευρά. Αυτό που μένει είναι να δούμε και μια αντίστοιχη βούληση από την πλευρά των πιστωτών για να βρεθεί μια λύση. Δεν μπορούν να ζητούν μεταρρυθμίσεις την ώρα που η αγορά έχει στεγνώσει πλήρως», είπε ο κ. Σακελλαρίδης.

Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός έκτακτου Eurogroup στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ απέρριψε και τα σενάρια εκλογών ή δημοψηφίσματος, αν οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν καλή έκβαση.

«Η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή να μην προχωρήσει σε λιτότητα και αυτό κάνει με την πολιτική της», είπε.