Στην ομολογία ότι… εκνευρίζεται συχνά με την ελληνική κυβέρνηση προέβη ο Μάρτιν Σουλτς μιλώντας στη Bild, η οποία αναρωτιέται χαρακτηριστικά εάν «μας καροϊδεύουν οι Έλληνες».

«Εκνευρίζομαι αρκετά συχνά με αυτή την κυβέρνηση αλλά παρ’ όλα αυτά πρέπει να είμαστε δίκαιοι. Έχουν αναλάβει την εξουσία εδώ και σχεδόν τρεις μήνες και κληρονόμησαν ένα βουνό προβλήματα. Φυσικά έχουν κάνει και λάθη, αλλά αυτά τα κάνει κάθε κυβέρνηση που μόλις έχει αναλάβει τα καθήκοντά της» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

soults.jpg
Με την Bild να υπενθυμίζει ότι σαν σήμερα το 2010 ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό στήριξης, ο Σουλτς ξεκαθαρίζει ότι «η Ευρώπη θα κάνει τα πάντα ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και περιμένω να κάνει και η Ελλάδα το ίδιο». Παράλληλα, επισημαίνει ότι ελληνική κυβέρνηση δείχνει να έχει ήδη συνειδητοποιήσει ότι «αυτός είναι ο καλύτερος δρόμος για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη» και τονίζει ότι έχουν γίνει βήματα προόδου αλλά υπάρχει ακόμη πολύ δρόμος που πρέπει να διανυθεί.

Ο Σουλτς δεν αποκλείει ένα τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, ωστόσο σημειώνει ότι αυτό δεν δείχνει επί του παρόντος απαραίτητο: «Προς το παρόν βρισκόμαστε στα μισά του δεύτερου πακέτου διά��ωσης. Αυτή η διαδικασία πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί και στη συνέχεια θα δούμε που βρισκόμαστε. Θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε για περαιτέρω βήματα, όταν η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές».