Νέο μήνυμα-παρέμβαση έστειλε η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ζήτησε επιτάχυνση των ενεργειών και εμβάθυνση στις λεπτομέρειες των προτάσεών της Ελλάδας.

«Η ευελιξία, στην οποία αναφέρθηκα, ισχύει για τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει τα μέρη αναφορικά με το τι θα συμβάλει στην επίτευξη του στόχου της προσπάθειας. Με άλλα λόγια, ο στόχος παραμένει ο ίδιος, και είναι η αποκατάσταση της σταθερότητας, η εξασφάλιση της ανάκτησης, διασφαλίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει κυρίαρχη στη χρηματοδότησή της και στην οικονομική της ανάπτυξη» δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με την ίδια, χρειάζεται «να επιταχύνουμε αλλά να εμβαθύνουμε την δουλειά που πρέπει να γίνει» ωστόσο υπογράμμισε πως στόχος δεν είναι απλά να φθάσουμε στο τέλος αλλά και να μπορέσει να υλοποιηθεί όλη η δουλειά που χρειάζεται να γίνει.

«Η ελπίδα μου είναι να προχωρήσουμε, να επιτύχουμε πρόοδο και να είμαστε όσο παραγωγικοί μπορούμε με τις ελληνικές αρχές για το καλό της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων» σημείωσε η Λαγκάρντ, ξεκαθαρίζοντας ς με νόημα πως είναι πάντα διαθέσιμη η ίδια, «ακόμη και το Πάσχα»!