Ένα ακόμη «παιχνίδι» σκληρού πόκερ μεταξύ Ελλάδας και δανειστών α��αμένεται να διεξαχθεί στις συνομιλίες του Brussels Group που ξεκινούν και πάλι σήμερα στο Παρίσι (είναι προγραμματισμένες για τις 3 ώρα Ελλάδας).

Με το Eurogroup της 24ης Απριλίου να βρίσκεται προ των πυλών και τα ταμειακά διαθέσιμα να είναι σε οριακό σημείο, η κυβέρνηση εκφράζει την αισιοδοξία της ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία αλλά την ίδια ώρα με τον επίσημο τρόπο, από τα χείλη του ίδιου του πρωθυπουργού, τονίζει ότι υπάρχει διαφωνία σε 4 σημεία με τους δανειστές: τα εργασιακά, τον ΦΠΑ, τις ιδιωτικοποιήσεις και το ασφαλιστικό.

Οι πιέσεις για επίσπευση των συνομιλιών είναι μεγάλες και από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζουν ότι στόχος είναι ο «έντιμος συμβιβασμός» για να απομακρυνθούν και τα «σύννεφα» γύρω από το ενδεχόμενο ενός Grexit, μετά και τον βομβαρδισμό ξένων ΜΜΕ για πτώχευση της Ελλάδα και έκδοση παράλληλου νομίσματος.

Στη συνάντηση αναμένεται να εξεταστούν οι τρόποι για να ανοίξει ο δρόμος για τη συμφωνία, προκειμένου να ξεκλειδώσει η –απολύτως απαραίτητη- δόση για την Ελλάδα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, πάντως, ξεκαθάρισε από τις ΗΠΑ ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να πει «ναι» σε στόχους που δεν θεωρεί πραγματοποιήσιμους ή βιώσιμους, την ώρα που ο Μπάρακ Ομπάμα -με νέα παρέμβασή του- έστελνε το μήνυμα στην Ελλάδα ότι πρέπει η ίδια να βοηθήσει τον εαυτό της, πραγματοποιώντας τις μεταρρυθμίσεις και εισπράττοντας τους φόρους.