Το γάντι που του πέταξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος για την «αστυνομική εισβολή» στην Πρυτανεία, σήκωσε ο Γιάννης Πανούσης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι ο κ. Διαμαντόπουλος είπε απίθανα πράγματα και αναρωτήθηκε ποιοι τον ψήφισαν και μπήκε στη Βουλή!

«Ο κ. Διαμαντόπουλος είπε απίθανα πράγματα. Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ σκέφτηκα απλώς ποιος εκλέγει τέτοιους ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πανούσης, για να απαντήσει στη συνέχεια και στις αντιδράσεις και από τη φοιτητική νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ: «Τι εννοούν αριστερή αστυνομία και αριστερή δικαιοσύνη; Έχουμε κοινοβουλευτική ή λαϊκή δημοκρατία; Θα μαζεύουν υπογραφές και θα έχουμε λαϊκή δημοκρατία; Δεν έχω καταλάβει τι θέλουν, να αφοπλίσουμε τους αστυνόμους; Και ποιος θα επεμβαίνει αν κάτι γίνεται;».

Ο υπουργός αναρωτήθηκε πως θεωρούν κάποιοι ότι παραβιάστηκε το άσυλο, τονίζοντας ότι ανάμεσα στους 49 συνολικά συλληφθέντες σε αυτές τις 3 εβδομάδες κατάληψης «αναζητούμε εάν κάποιος είναι φοιτητής». Παράλληλα, σημείωσε ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας 50χρονος καταζητούμενος, ο οποίος είναι συνεργός του Παλαιοκώστα.

«Είμαστε σε παράκρουση για το άσυλο. Πως μπορεί να λέει κάποιος ότι παραβιάστηκε το άσυλο; Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι κάνανε ελεύθερη διακίνηση των ιδεών εκεί μέσα; Το άσυλο δεν σημαίνει ασυλία. Δεν μπορούν πχ. να πάνε οι μετανάστες και να κάθονται μέσα στο πανεπιστήμιο» πρόσθεσε ο ίδιος.