«Πυρ ομαδόν» και σήμερα από τον γερμανικό Τύπο κατά της ελληνικής κυβέρνησης, με επικριτικά δημοσιεύματα από Süddeutsche Zeitung και Bild, ενώ αμφιβολίες για το μέλλον της χώρας διατυπώνει η FAZ.

Κατηγορηματικά εκτός ευρώ τοποθετεί την Ελλάδα to δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung,
το οποίο υποστηρίζει ουσιαστικά ότι δεν είναι απλές απειλές οι πρόσφατες προειδοποιήσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας από τις ΗΠΑ.

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν φλυαρεί. Για τον ίδιο λόγο οι αγορές έλαβαν υπόψη τους ��σα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην Νέα Υόρκη. Δεν θα υπάρξει στο επόμενο διάστημα λύση στο ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα, είχε πει ο Β. Σόιμπλε. Όμως ακριβώς αυτό απαιτείται για να αποφύγει η Ελλάδα την πτώχευση. Αλλά αυτό σημαίνει ότι η απόφαση έχει λίγο πολύ ληφθεί. Και όπως φαίνεται η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη» υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα!

Frankfurter Allgemeine Zeitung: οριστική λύση μετά από εκλογές

Πάντως, μία άλλη εφημερίδα της Γερμανίας, η Frankfurter Allgemeine Zeitung, σε δημοσίευμα με τίτλο: “Ad calendas Graecas – η κρίση θα κρατήσει” υποστηρίζει ότι θα υπάρξει νέο πρόγραμμα στήριξης, χωρίς όμως να υπάρξει λύση στο πρόβλημα, την οποία συνδυάζει με τις πολιτικές εξελίξεις.

«Πτώχευση; Grexit ή μήπως άμεσα νέες πιστώσεις; Είναι πιθανό η διένεξη με τους ευρωπαίους εταίρους να συνεχιστεί μέχρι το φθινόπωρο και ενδεχομένως να καταλήξει σε εκλογές» αναφέρει η FAZ.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι όσο η καγκελάριος θεωρεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ επιλογή χωρίς εναλλακτική λύση, παραμένει εκβιάσιμη, και οι Έλληνες το γνωρίζουν, ενω επικαλείται δηλώσεις ευρωπαίου διπλωμάτη και υποστηρίζει ότι πολλές χώρες της ΕΕ ελπίζουν σε διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και νέες εκλογές από τις οποίες θα προκύψει μια νέα και «περισσότερο συνεργάσιμη κυβέρνηση».

Βild: θυμός Μέρκελ για τους εξοπλισμούς από ΗΠΑ-Ρω��ία

Η Bild αναφέρει από την πλευρά της ότι οι επενδύσεις της Ελλάδας στον στρατιωτικό τομέα και οι συνεργασίες της με Ρωσία και ΗΠΑ, έχουν προκαλέσει θυμό στην Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η Ελλάδα παρά το γεγονός ότι κινδυνεύει να χρεοκοπήσει, κάνει δουλειές με δύο χώρες: τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει ήδη εκφράσει την οργή της στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού για τις νέες επενδύσεις της Ελλάδας στον στρατιωτικό τομέα» αναφέρει, ενώ υποστηρίζει ότι η καγκελάριος της Γερμανίας στη υνάντηση ε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Βερολίνο του επισήμανε ότι πρέπει να μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας.

Υποστηρίζει επίσης ότι συμφώνησαν ότι το κόστος των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας πρέπει να μειωθεί στο μέλλον, καθώς είναι πιο σημαντικό το θέμα των κοινωνικών δαπανών.
Για το ίδιος θέμα ο υπεύθυνος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής των Χριστιανοδημοκρατών Κάρλ Γκέοργκ Βέλμαν, (CDU), δήλωσε στη γερμανική Bild ότι «αυτή είναι μία σκηνή τρελοκομείου» και ότι είναι ολοφάνερο ότι η Αθήνα θέλει να ασκήσει πιέσεις.

Ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU), ειδικός σε στρατιωτικά θέματα, Φλόριαν Χαν, δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι «τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης θυμίζουν περισσότερο ρώσικη ρουλέτα, παρά μία σοβαρή μεταρρύθμιση. Αυτό θα πρέπει να μας ανησυχεί. Εάν η Αθήνα συνεχίσει έτσι, βλέπω δύσκολη την παραμονή της στη ζώνη του ευρώ».��