​Την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει σχέδιο αντιθέτως, ετοιμάζεται να μεταβιβάσει τις ευθύνες σε περίπτωση που δημιουργηθεί πρόβλημα, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι διαπραγμάτευση είναι μια προληπτική προσπάθεια μετακίνησης της ευθύνης στους Ευρωπαίους για ό,τι συμβεί. Η κυβέρνηση διαμορφώνει σκηνικό, ώστε εάν δημιουργηθεί πρόβλημα να ρίξει την ευθύνη στους Ευρωπαίους ότι είναι αδιάλλακτοι ή να δημιουργηθεί σκηνικό προς τον ελληνικό λαό» είπε χαρακτηριστικά στον "Αθήνα 9.84".

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί Grexit, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι όλα αυτά μας κάνουν «τεράστιο κακό, γιατί φυσικά κανείς δεν έρχεται να επενδύσει και γινόμαστε εξαρτημένοι από τα δάνεια των εταίρων μας».

«Όχι μόνο μείναμε στο Μνημόνιο, αλλά και μετά τον Ιούνιο έρχεται νέο Μνημόνιο με αδιευκρίνιστο χρονικό ορίζοντα» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Όσον αφορά την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα ο κ.Βενιζέλος παρατήρησε ότι το μόνο που έχει αλλάξει είναι «η αλλαγή της κυβέρνησης και τα λάθος μηνύματά της, ότι είναι έτοιμη να διοχετεύσει μεταναστευτικούς ή προσφυγικούς πληθυσμούς σε ευρωπαϊκές χώρες. Ορισμένοι Ευρωπαίοι, μάλιστα, το αντιλαμβάνονται ως μέρος της διαπραγματευτικής τακτικής της κυβέρνησης».