​Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί σήμερα στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης, ο οποίος θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα.

Στην ατζέντα των συζητήσεων θα είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει της επανέναρξης των συνομιλιών, τα ενεργειακά, τα θέματα της οικονομίας και των διαπραγματεύσεων, αλλά και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Μετά τη συνάντηση με τον Α. Τσίπρα θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ και στη συνέχεια ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλο.

Το μεσημέρι θα γευματίσει με τον πρόεδρο της ΝΔ, Α. Σαμαρά και το απόγευμα θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σ. Θεοδωράκη, τον ΓΓ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, τον υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένο και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλο.

Μάλιστα την Πέμπτη το βράδυ, ο κ. Αναστασιάδης, μιλώντας στο 48ο συνέδριο των Lions Κύπρου – Ελλάδας, ανακοίνωσε ότι οι πρόεδροι της Κύπρου και της Αιγύπτου και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, θα συναντηθούν σύντομα στη Λευκωσία, στα πλαίσια της τριμερούς συνεργασίας για θέματα ενέργειας.

«Η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι εκ των ων ουκ άνευ, όπως είναι και η συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.