​«Σοβαρό εθνικό πρόβλημα», χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης το μεταναστευτικό, τονίζοντας με νόημα ότι δώσαμε την εντύπωση στους μετανάστες ότι όλοι οι καλοί χωράνε.

«Οι μετανάστες που συνάντησα στη Μυτιλήνη μου είπαν ότι ήρθαν στην Ελλάδα γιατί άλλαξε ο πρωθυπουργός και η πρόσβαση είναι πιο εύκολη. Δώσαμε μία εικόνα ότι όλοι οι καλοί χωράνε. Ότι θα τους δώσουμε χαρτιά για να πάνε στην Ευρώπη, που είναι ψέματα. Πρέπει να έχουμε μια πολύ προ��εκτική συμπεριφορά», είπε ο κ. Θεοδωράκης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι αν συνεχιστεί η αθρόα έλευση μεταναστών, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.

«Εμείς έχουμε πει τις λύσεις που προτείνουμε για το μεταναστευτικό. Υπάρχουν πολλοί πειραματισμοί από την κυβέρνηση στο μεταναστευτικό. Αν συνεχιστεί το θέμα με τους μετανάστες, θα “γονατίσουν” τα νησιά», είπε και ζήτησε εθνική συνδιάσκεψη για το μεταναστευτικό.

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε επίσης ότι τον Μάιο η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επιβολή νέων φόρων, αφού «λεφτά δεν υπάρχουν» και σε ερώτηση για το λόγο που δεν δέχτηκε την πρόταση του Α. Τσίπρα για κυβερνητική συνεργασία με δύο υπουργεία είπε:

«Θα άλλαζε τίποτα α�� είχα πάρει ένα υπουργείο σε μια κυβέρνηση που δεν ξέρει τι να κάνει με την οικονομία, με τους μετανάστες, με τους αντεξουσιαστές»;

Αναφερόμενος στο θέμα των καταλήψεων, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε πως «ο κ. Πανούσης δηλώνει ότι κάποιος τον εμποδίζει να λύσει το θέμα με τις καταλήψεις. Προφανώς τον εμποδίζει ο κ. Βούτσης» και με νόημα πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έχει μια γραμμή: μην κάνετε τίποτα. Για τους μετανάστες μην κάνετε τίποτα, για την οικονομική κρίση αφήστε τους έξω να κουραστούν».

Τέλος αναφέρθηκε και στην απευθείας ανάθεση, ύψους 500 εκατ. δολαρίων για την αναβάθμιση αεροσκαφών, λέγοντας:

«Αυτή η κυβέρνηση που δεν δέχεται τίποτα από όσα έκαναν οι προηγούμενοι, σεβάστηκε μόνο την πο��εμική προμήθεια. Με το καλημέρα, χωρίς διαγωνισμό, εν μια νυκτί και χωρίς να ενημερωθεί κανείς έδωσε 500 εκατ. δολάρια σε παλαιά όπλα. Η κυβέρνηση ζει σε έναν πανικό και αντί να ασχοληθεί με τις πραγματικές προτεραιότητες δίνει 500 εκατ. σε πολεμικές δαπάνες».