Το σενάριο -«γρίφος» του δημοψηφίσματος που διακινείται τις τελευταίες ημέρες και το ενδεχόμενο διεξαγωγής του ως «διεξόδου» από την κυβέρνηση στο αδιέξοδο της διαπραγμάτευσης, σχολίασαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η Μάρα Ζαχαρέα με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Έχει νόημα πριν πέσουμε στον τοίχο και όχι αφού πέσουμε σε αυτόν » ανέφερε ο Ν. Χατζηνικολάου, ο οποίος πρόσθεσε ότι δημοψήφισμα έγινε ήδη, ουσιαστικά, με τις τελευταίες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Όπως πρόσθεσε ο σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του Star, σν ο στόχος είναι μία συμφωνία με τους εταίρους και αυτοί ζητούν μείωση μισθών και συντάξεων, η Κυβέρνηση πρέπει να το πει. Υπενθύμισε όμως ότι η εφημερίδα «Αγορά» έγραψε ότι ζητούν από την κυβέρνηση μειώσεις μισθών-συντάξεων, αλλά ο κ. Βαρουφάκης το διέψευσε. «Τι ισχύει τελικά;» διερωτήθηκε.

Η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων Μ. Ζαχαρέα επισήμανε επίσης ότι απαγορεύεται η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για δημοσιονομικούς λόγους, όπως υπενθύμισε σήμερα ο καθηγητής της Νομικής αλλά και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.