​Τρικούβερτος καυγάς ξέσπασε στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια που συνέβησαν στο Κέντρο της Αθήνας.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Β. Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί πολιτικές που βοηθούν τρομοκράτες και όσους έχουν «πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης».

«Τα γεγονότα π��υ συνέβησαν μας προβληματίζουν. Δεν έχουν όμως σχέση με το εύρος και το βάθος των γεγονότων που γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια. Ταυτόχρονα, υπάρχει μια ανάσα στο κόσμο που ζει τώρα σε ένα πλαίσιο πιο δημοκρατικό και προοδευτικό, με πλήρη έλεγχο, και σε συνεννόηση με την ηγεσία της αστυνομίας», του απάντησε ο υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης για να καταλήξει λέγοντας:

«Υπάρχει πίεση στην κυβέρνηση από ορισμένες πλευρές και χώρους καθόλου μειοψηφική, να ανταποκριθούμε. Εδώ είμαστε για να τα συζητάμε».

«Κανένας νόμος δεν θα φέρει πίσω τους δικούς μας ανθρώπους. Ευελπιστούμε ότι την ύστατη στιγμή ο υπουργός Δικαιοσύνης θα πάψει να συνδιαλέγεται με τρομοκράτες. Δεν έρχεται πίσω ο Παύλος Μπακογιάννης», είπε σε έντονο ύφος ο κ. Κικίλιας, επικαλούμενος δηλώσεις του Κ. Μπακογιάννη.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλόγισε στην κυβέρνηση «πρωτοφανή προχειρότητα σε ζητήματα που απαιτούν σοβαρή μελέτη» και ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση της επιτροπής από αρμόδιους υπουργούς για το πώς αντιλαμβάνονται την τήρηση της τάξης απέναντι στα φαινόμενα βίας των τελευταίων ημερών.

Η εισηγήτρια πάλι του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Κατριβάνου κατηγόρησε τον κ. Κικίλια ότι «προπαγανδίζει την τρομολαγνεία».