Για επικίνδυνο παιχνίδι... πόκερ του Αλέξη Τσίπρα με το ταξίδι του στη Ρωσία κάνει λόγο το Bloomberg, το οποίο επισημαίνει πως η Μόσχα δεν είναι ξένη για τους Έλληνες ηγέτες.

«Από τα τέλη της δεκαετίας του '70, οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας είχαν ανοιχτό διάλογο με το Κρεμλίνο για θέματα εμπορίου, ενεργειακής πολιτικής και επενδύσεων. Τώρα, είναι η σειρά του Αλέξη Τσίπρα να προστρέξει στον Πούτιν για ένα είδος βοήθειας που μένει να διακριβωθεί σε τι ακριβώς συνίσταται» αναφέρει το διεθνές πρακτορείο.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Bloomberg, «η τωρινή Ρωσία δεν έχει τις δυνάμεις για να βάλει πλάτη στην Ελλάδα καθώς οι κυρώσεις σε συνδυασμό με την πτώση του πετρελαίου έχουν επιδεινώσει την οικονομία της».

Συνεχίζοντας, το διεθνές μέσο σημειώνει πως «ο Τσίπρας αναζητεί τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων και ο Πούτιν έναν σύμμαχο για να υπονομεύσει τη θέση της ΕΕ».

Όπως τονίζει η Tζούντι Ντέμσεϊ, ανώτερη συνεργάτιδα στο Carnegie Europe, οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας ήταν πολύ στενές εδώ και πολλά χρόνια αλλά τώρα περνούν σε νέα διάσταση: «Ο Τσίπρας προσπαθεί να παίξει το χαρτί της Ρωσίας, έτσι ώστε να κερδίσει περισσότερα στις διαπραγματεύσεις του με την ΕΕ και ο Πούτιν παίζει το χαρτί της Ελλάδας για να βάλει τη μία χώρα της Ευρώπης απέναντι στην άλλη».