​Την ώρα που ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στη Μόσχα για αναθέρμανση σχέσεων με την Ρωσία, το EuroWorking Group θα συνεδριάζει την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη στις Βρυξέλλες, για την... Ελλάδα!

Εν τω μεταξύ, αύριο όπως γράψαμε και νωρίτερα στο star.gr, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης θα ταξιδέψει στο Παρίσι για συνομιλίες με τον Γάλλο ομόλογό του και τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, αν και επισήμως δεν έχουν κλειστεί τα συγκεκριμένα ραντεβού.

Στόχος της κυβέρνησης, μετά και το εσπευσμένο ταξίδι του κ.Βαρουφάκη στις ΗΠΑ για συνάντηση με την διευθύντρια του ΔΝΤ, είναι να πείσει όλες τις πλευρές «να χαλαρώσουν» λίγο και να πιέσουν τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι να ανοίξει την στρόφιγγα για την Ελλάδα ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα, καθώς φοβούνται ότι δεν αναμένεται να δοθεί γρήγορα το πράσινο φως ούτε για δόση, ούτε για υποδόση, αφού δεν υπάρχει συμφωνία.

Πάντως η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν θέλει (τουλάχιστον σε αυτή την χρονική φάση) να προχωρήσει στην υλοποίηση των μέτρων που ήδη έχουν συμφωνηθεί, όπως πχ για αλλαγές στα εργασιακά, και αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Ενδεικτικές είναι οι σημερινές δηλώσεις των Σκουρλέτη για τα εργασιακά και Καμμένου για τους τζιχαντιστές, αλλά και το σποτ της Ζ.Κωνσταντοπούλου, που βάζει ξανά στο τραπέζι το θέμα της διαγραφής του ελληνικού χρέους.

ΒΙΝΤΕΟ STAR