​Την προσεχή Μεγάλη Τρίτη, 7 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι, εισάγεται για επεξεργασία στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ.

Εισηγητής από την πλευρά της συμπολίτευσης ορίστηκε η Αγλαΐα Κυρίτση και από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Σοφία Βούλτεψη.

Γιατί η Κωνσταντοπούλου είχε βάλει «φρένο» στο νομοσχέδιο της ΕΤ

Η επιλογή της κυβέρνησης να επιχειρήσει την κύρωση της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) σχετικά με την ευνοϊκή ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και την ενίσχυση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, μέσω του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, σταμάτησε στο γραφείο της Προέδρου της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις η κα Κωνσταντοπούλου διαπίστωσε ότι η επίμαχη ΠΝΠ είχε συμπεριληφθεί ως άρθρο στο ν/σ, το επέστρεψε στους αρμόδιους υπουργούς για να επιφέρουν τις απαραίτητες διορθώσεις, επικαλούμενη την αρχή της καλής νομοθέτησης. Συγκεκριμένα, ζήτησε να αποσύρουν την κύρωση της ΠΝΠ, ως άσχετης με το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου. Όπως και έγινε, καθώς την Τετάρτη ανακοινώθηκε ότι η κύρωση της Πράξης κατατέθηκε ως ξεχωριστό νομοσχέδιο.

Εν τω μεταξύ, την Δευτέρα 6 Απριλίου εισάγεται για επεξεργασία στην ίδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο για την κατάργηση των καταστημάτων κράτησης τύπου Γ'. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, εισηγητής ορίστηκε η Βασιλική Κατριβάνου και από την πλευρ�� της ΝΔ, ο Βασίλης Κικίλιας.