Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε, το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τους νέους αρχηγούς ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, καθώς και τους νεοπροαχθέντες αντιστράτηγους, αντιναύαρχους και αντιπτέραρχους.

Ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων επισήμανε ότι θα πρέπει να έχουν συναίσθηση ότι δεν υπερασπίζονται μόνο τα σύνορα της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία -μετά από το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο- είναι τα σύνορα των κρατών-μελών της.

Ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε, επίσης, τη στρατιωτική ηγεσία ότι θα στηρίζει το έργο που επιτελούν, έχοντας «πλήρη συναίσθηση, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά ιδίως η κυβέρνηση, της τεράστιας σημασίας της αποστολής σας. Και θα κάνουμε τα πάντα -και γίνονται τα πάντα- ώστε να έχετε αυτό το οποίο σας χρειάζεται και προσωπικώς και σε ό,τι αφορά τα μέσα, τα οποία είναι απαραίτητα για να επιτελέσετε την αποστολή σας».