Η σημερινή εισβολή των αντεξουσιαστών στο Κοινοβούλιο προκάλεσε αλλαγές στην δομή του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης φεύγει από το Εσωτερικών και εντάσσεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, επιταχύνονται οι διαδικασίες για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αποσυμφόρηση των φυλακών και την κατάργηση των σωφρονιστικών καταστημάτων τύπο�� Γ’ και δημιουργείται διαρκής επιτροπή στη βουλή για την αστυνόμευση.

Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις ανέφεραν ότι η κυβέρνηση παραμένει συνεπής στις προγραμματικές της δηλώσεις και προχωράει αταλάντευτα το νομοθετικό της έργο, φέροντας άμεσα προς ψήφιση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές και θα ακολουθήσουν τα νομοσχέδια για την ΕΡΤ, τη διοικητική μεταρρύθμιση και τον αθλητισμό.
Αναφορικά με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της αστυνόμευσης από το υπουργείο Εσωτερικών στο υπουργείο Δικαιοσύνης σημείωναν ότι ήταν απαραίτητη στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του σωφρονιστικού συστήματος και της αστυνόμευσης.
Σήμερα το απόγευμα μάλιστα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, τον Υπ. Εσωτερικών Ν. Βούτση, τον Υπ. Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη και τον Αναπληρωτή Υπ. Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση. Συζητήθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα που άπτονται του σωφρονιστικού συστήματος και της αστυνόμευσης.
Σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου, η νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η αρχή μιας σειράς πρωτοβουλι��ν με πρώτες την αναμόρφωση του σωφρονιστικού κώδικα και του ποινικού κώδικα.
ΒΙΝΤΕΟ STAR