​Την δέσμευση ότι φέτος θα δοθεί δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1, ο υπουργός το δώρο θα νομοθετηθεί το Φθινόπωρο στις 20 Δεκέμβρη και θα καταβληθεί στους δικαιούχους του. Διευκρίνισε ωστόσο πως «οι ακριβείς προϋποθέσεις θα εξεταστούν κατά τη σύνταξη του νομοσχεδίου», σημειώνοντας ότι θα το πάρουν «όσοι παίρνουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ».

Σχετικά με το κόστος του, είπε ότι τα προβλεπόμενα 542 εκατ. ευρώ θα γίνουν 600 εκατομμύρια.

Ξεκαθάρισε εκ νέου ότι δεν θα υπάρξει αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, τονίζοντας ότι «θα σεβαστούμε τα θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα».

Σχετικά με το ΕΚΑΣ είπε ότι «θα χορηγείται με τις προηγούμενες προϋποθέσεις και δεν θα αφαιρεθούν από τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών τα 83 εκατ. ευρώ που ζητούν οι δανειστές να αφαιρεθούν».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους, ο κ.Στρατούλης είπε ότι «οι θεσμοί κουβεντιάζουν τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και μέσα σε αυτές είναι και η κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος».

Σύμφωνα με τον κ.Στρατούλη, μετά το Πάσχα θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο για τα Κέντρα Αναπηρίας, για τα οποία είπε ότι θα προβλέπουν «να βγαίνουν πιο γρήγορα και δίκαια οι συντάξεις».