Την δραματική οικονομική κατάσταση της χώρας, για την οποία προειδοποίησε την κυβέρνηση το γενικό λογιστήριο του κράτους, επιβεβαίωσε στην γερμανική εφημερίδα, «Die Zeit», ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

«Εάν η Ελλάδα δεν λάβει χρήματα εντός των επόμενων δέκα ημερών, τότε λυπάμαι, αλλά αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των ευρωπαίων συμμάχων μας, αποφάσισε να σκοτώσει την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά στην «Die Zeit», ο κ.Σκουρλέτης.

Σχολιάζοντας τις επαφές Ελλάδας-Ρωσίας, ο κ.Σκουρλέτης είπε χαρακτηριστικά:«ο Αλέξης Τσίπρας έχει κακά χαρτιά, αλλά γερά νεύρα. Αν αυτό που έχει να προσφέρει δεν αρέσει στην Ευρώπη, τότε θα βρει ΧΡΗΜΑΤΑ αλλού. Στη Μόσχα».

Όπως επισήμανε ο έλληνας υπουργός, «θα θέλαμε ευχαρίστως να μείνουμε στο καράβι που ονομάζεται Ευρώπη, (…) αλλά αν ο καπετάνιος μας πετάξει από το κατάστρωμα, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κολυμπήσουμε».

Σύμφωνα με τον κ.Σκουρλέτη, η κυβέρνηση θα αποκαλύψει ποιο σχέδιο Β διαθέτει και ποιο ρόλο θα μπορούσε να παίξει σε αυτό η Ρωσία, εφόσον δεν υπάρχει καμία άλλη λύση, όπως μετέδωσε η Deutsche Welle.