​Αντί να καταδικάζει κατηγορηματικά την εισβολή στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης ανοίγει διάλογο με τους αντιεξουσιαστές με δήλωσή του για τα απίστευτα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο ελληνικό κοινοβούλιο.

«Είναι προκλ��τική και ακατανόητη η σημερινή ενέργεια ομάδας αντιεξουσιαστών να εισβάλουν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Σειρά τέτοιων ενεργειών δίνουν επιχειρήματα σε όσους δεν θέλουν τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Η εισβολή αυτή λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής από τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Απόφαση στην οποία θα επιμείνουμε», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Σακελλαρίδης.

Μάλιστα επισημαίνει ότι η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει τις φυλακές τύπου Γ και να προχωρήσει στον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος, σε μια σαφή προσπάθεια να... "καθησυχάσει" τους αντιεξουσιαστές.

«Το νομοσχέδιο οδεύει σύντομα προς ψήφιση. Ποιους λοιπόν ευνοεί ��ια τέτοιου είδους ενέργεια;», συνεχίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και δεν διστάζει να τους κάνει… συστάσεις.

«Αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και ψύχραιμοι καθώς υπάρχει μια απεργία πείνας σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση λειτουργεί σταθερά με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και τη διασφάλιση της έννομης τάξης».