​Συμφωνία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα βλέπει ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γ. Σταθάκης, όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Σταθάκης εκτίμησε ότι η συμφωνία θα επιτευχθεί σύντομα και θα οδηγήσει στην απελευθέρωση μέρους της χρηματοδότησης, αλλά και στην επόμενη μεσοπρόθεσμη συμφωνία.

Ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι η κυβέρνηση θα καταργήσει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, επαναφέροντας το παλιό σύστημα που προβλέπει το άνοιγμα των καταστημάτων δύο Κυριακές τον χρόνο.

Παρ’ όλ’ αυτά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπεί στους περιφερειάρχες και στους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους να ανοίγουν τα καταστήματα άλλες δύο Κυριακές, κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων.

Όσον αφορά στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι θα γίνει συζήτηση με τη γερμανική κοινοπραξία που έχει επιλεγεί, ώστε να υπάρξει βελτίωση στους όρους, αλλά και να καθοριστεί η συμμετοχή του Δημοσίου. Επίσης θα συζητηθεί ο χρόνος παραχώρησης, τον οποίο χαρακτήρισε «υπερβολικό», καθώς αγγίζει τα 50 χρόνια.

Για το καυτό ζήτημα του ΟΛΠ, ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι συζητείται ένα σύστημα πολυμετοχικότητας με τη συμμετοχή του Δημοσίου, ενώ απέκλεισε την 100% ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Μιλώντας για τους αυτοκινητόδρομους, τόνισε ότι το μοντέλο που έχει επιλεγεί για την κατασκευή τους έχει καταρρεύσει, καθώς υπερεκτιμήθηκαν οι δυνατότητες κατασκευής των δρόμων αυτών με τραπεζική χρηματοδότηση.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Σταθάκης και για όσους πολίτες πήραν δάνεια σε ελβετικό φράγκο, διευκρινίζοντας ότι πριν νομοθετήσει η κυβέρνηση θα περιμένει να εκδοθεί σχετική απόφαση των δικαστηρίων.

Τέλος για τα κόκκινα δάνεια, δήλωσε ότι συζητείται το μοντέλο της δημιουργίας ενός ταμείου, που θα λειτουργεί εκτός τραπεζικού συστήματος και θα έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά.