​Την Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος, ώστε να συμβάλει στη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Πράσινη Γραμμή στη Λευκωσία.

«Εύχομαι στο επόμενο ταξίδι μου αυτός ο χώρος να είναι διαφορετικός και να έχουν εφαρμοστεί επιτέλους το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος σήμερα ολοκληρώνει την επίσκεψή του στην Κύπρο.

«Προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι βρισκόμαστε μέσα σε έδαφος Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο τελεί υπό ξένη κατοχή. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Η δίκαιη επίλυση του Κυπριακού, κατά τρόπο ο οποίος είναι και λειτουργικός και βιώσιμος, ευνοεί και την ίδια την Τουρκία, για την ανάπτυξη των σχέσεών της μαζί μας. Έχει κάθε συμφέρον να το κάνει. Πρωτίστως όμως έχει συμφέρον η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί είναι προσβολή προς την ίδια», πρόσθεσε ο Προέδρος της Δημοκρατίας και απευθυνόμενος στον δήμαρχο Λευκωσίας, Κ. Γιωρκάτζη κατέληξε:

«Οι Έλληνες ενωμένοι θα δώσουν τον αγώνα τους, έστω και μόνοι. Να είστε βέβαιος ότι δεν πρόκειται να καμφθούμε από οτιδήποτε. Το μέτωπο είναι αρραγές όσο ποτέ».