​Μπόλικη… τεστοστερόνη, πολλή βαρβατίλα, εκατέρωθεν πυρά και δυνατές φωνές είχε η χθεσινοβραδινή συζήτηση για τις διαπραγματεύσεις στην Βουλή!

Μια φράση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά έκανε "τούρμπο" την πρόεδρο του Κοινοβουλίου και λίγο έλειψε να μετατραπεί σε «ρινγκ» ο ναός της Δημοκρατίας!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολί��ευσης, απαντώντας στις καταγγελίες του πρωθυπουργού κ.Τσίπρα περί στενού του συνεργάτη -τον οποίο δεν κατονόμασε- και που σύμφωνα με δημοσίευμα ιταλικής εφημερίδας εμπλέκεται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, είπε: «Ντροπή σας. Να θίγετε ανθρώπους. Δεν έχετε το δικαίωμα. Εγώ είμαι της ευθείας της αντρικής σχολής».

Οι δύο τελευταίες λέξεις του πρώην πρωθυπουργού για την… αντρική σχολή, όπου φουστάνια δεν χωρούν, προκάλεσαν την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν και να τον καλούν να ανακαλέσει .

Ο πρώην πρωθυπουργός ωστόσο δεν πτοήθηκε και σε έντονο και λίγο ειρωνικό ύφος …συνέχισε. «Τι θέλετε; Σας αρέσει η τεθλασμένη; Να λέτε κάτι χωρίς να το κατονομάζετε; Αν αυτό που είπα το θεωρείτε σεξιστικό το παίρνω πίσω», τόνισε ο κ. Σαμαράς, προκαλώντας την αντίδραση των Μπαλαούρα, Φίλη και Κωνσταντοπούλου.

Γεράσιμος Μπαλαούρας (βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ): Αντιφεμινιστικό ήταν αυτό.

Ζωή Κωνσταντοπούλου (πρόεδρος της Βουλής): ��ην υποτιμάτε τις γυναίκες πάντως.

Νίκος Φίλης (βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ): Σεξιστικό ήταν.

Ο κ.Σαμαράς, συνεχίζοντας την ομιλία του είπε: «Μακάρι η Ελλάδα να είχε δέκα... Παπασταύρου, ο οποίος συμμετείχε αποφασιστικά στις διαπραγματεύσεις. Για όσα είπατε έχουν δοθεί απαντήσεις. Τα άλλα είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Θέλετε να κατασκευάσετε στην ΝΔ Κατρούγκαλο, αλλά δεν θα τον βρείτε».

Στο τέλος της ομιλίας του παρενέβη η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, καλώντας τον κ.Σαμαρά να είναι πιο εγκρατής! Το γεγονός αυτό εξόργισε την πτέρυγα της ΝΔ, και έκανε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα.

«Ο κύριος πρωθυπουργός είχε στη διάθεσή του δέκα λεπτά και μίλησε είκοσι δύο. Ο κύριος αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε στη διάθεσή του πέντε λεπτά και μίλησε είκοσι έξι λεπτά και σαράντα επτά δευτερόλεπτα. Θέλω να πω ότι, σε αυτήν την αίθουσα διατυπώσεις ρατσιστικές και σεξιστικές δεν θα ξανακουστούν.Ιδίως μάλιστα που σήμερα επισκέπτεται τη χώρα μας ο εκπρόσωπος του ύπατου αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και οφείλατε να είστε πιο εγκρατής σε τέτοιες διατυπώσ��ις» είπε η κα Κωνσταντοπούλου, απευθυνόμενη στον πρώην πρωθυπουργό.

Το σχόλιο έβγαλε "έξω από τα ρούχα του", τον κ.Σαμαρά, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη να εξαπολύει, από την πλευρά του, νέα επίθεση στην κα Κωνσταντοπούλου.

Αντώνης Σαμαράς: Μαθήματα από εσάς δεν παίρνω, κυρία πρόεδρε. Μαθήματα από σας δεν δέχομαι!

Άδωνις Γεωργιάδης: Σταματήστε να μας κάνετε παρατηρήσεις, επιτέλους, λες και είστε δασκάλα. Είστε ανάγωγη!

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Είναι ζήτημα κοινοβουλευτικής δεοντολογίας

Άδωνις Γεωργιάδης: Είστε ανάγωγη! (θόρυβος στην αίθουσα της Βουλής)

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο κ.Μιχαλολιάκος έχει τον λόγο.

Αντώνης Σαμαράς: Κυρία Πρόεδρε, μισό λεπτό. Δεν δέχομαι λογοκρισία. Αυτή η παράταξη που έχει δώσει μάχες Δημοκρατίας, δεν δέχεται λογοκρισία. Πρώτη φορά συναντώ τέτοια συμπεριφορά από Πρόεδρο της Βουλής.
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ανοίξτε το μικρόφωνο στον κ.Σαμαρά, που αισθάνεται ότι λογοκρίνεται μετά από είκοσι επτά λεπτά.

Αντώνης Σαμαράς: Λογοκρισία δεν θα δεχτώ, κυρία πρόεδρε, και δεν δέχομαι. Από το 1977 είμαι σε αυτά τα έδρανα. Αυτή τη συμπεριφορά δεν την έχω δει ποτέ, απ’ όλους τους προέδρους που έχουν περάσει. Μέχρι τώρα δεν έχω μιλήσει, αλλά προσέξτε. Λογοκρισία σε βάρος αυτής της παράταξης, που έχει δώσει τα πάντα για τη δημοκρατία, που έχει δώσει τα πάντα για το ήθος αυτού του Κοινοβουλίου, δεν δεχόμαστε! Τελειωμένα. Δεν δεχόμαστε! (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Τον λόγο έχει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Συνδέσμου: Χρυσή Αυγή, κ.Νίκος Μιχαλολιάκος.

Πάνω που πήγαν τα πνεύματα να καταλαγιάσουν, η ένταση επανήλθε μετά την ολοκλήρωση της δευτερολογίας του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις Κατρούγκαλου και απευθυνόμενος προς την πρόεδρο της είπε μια φράση, που είχε διατυπώσει ο Πλούταρχος: «Η ανδρεία είναι αρετή και ανδρών και γυναικών και άρα μην παρεξηγείστε, κυρία πρόεδρε».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε εκ νέου την αναφορά του αρχηγού της ΝΔ, ενώ στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, προκειμένου να απαντήσει επί προσωπικού.

Η πτέρυγα της ΝΔ θεώρησε ότι η διαδικασία βάσει Συντάγματος δεν επιτρέπει να δοθεί ο λόγος σε υπουργό και αντέδρασε με οργή, με τον Αδωνι Γεωργιάδη να αντιδρά και την κα Κωνσταντοπούλου να του απαντά: «Προφανώς ο εκνευρισμός σας έχει να κάνει με τη δέσμευση του πρωθυπουργού για έρευνα στη λίστα Λαγκάρντ».

Αντώνης Σαμαράς: Δεν σας επιτρέπω! Και είναι η τελευταία φορά που δεχόμαστε τέτοια συμπεριφορά.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καθίστε κάτω, κ.Σαμαρά. Θα μιλήσει ο κ. Κατρούγκαλος και μετά εσείς.

Δημήτρης Σταμάτης: Ντροπή σου!

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καθίστε κάτω και μην απειλείτε το προεδρείο.

Τότε αντέδρασε από τα έδρανα της ΝΔ. ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καθίστε κάτω, κ. Μεϊμαράκη.

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: Αποχωρώ για λόγους διαμαρτυρίας και παραβίασης του κανονισμού της Βουλής.

Μαζί με τον κ.Μεϊμαράκη από την αίθουσα αποχώρησε και όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ δηλώσεις κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου έκανε φεύγοντας από την Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς, ξεκαθαρίζοντας ότι «η ΝΔ δεν θα ανεχτεί ξανά τέτοια παράσταση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε χαρακτηριστικά «Ήρθαμε στη Βουλή για να υποστηρίξουμε τις ελληνικές θέσεις και την προσπάθεια συναίνεσης και εισπράξαμε ύβρεις. Σαν να μην έφτανε αυτό η Πρόεδρος της Βουλής δυναμίτισε κυριολεκτικά τη συζήτηση παρουσία ενός αμήχανου και αμίλητου πρωθυπουργού. Ελπίζω να γίνει σαφές ότι η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ στο μέλλον να ανεχτεί τέτοια παράσταση συντονισμένη από εκείνους που δεν θέλουν βοήθεια, αλλά διχασμό. Είναι η τελευταία φορά που δεχόμαστε τέτοια παράσταση».

Ερωτηθείς αν επίκειται πρόταση μομφής, πάντως, ο κ.Σαμαράς δεν απάντησε και αποχώρησε.

BINTEO STAR, LIVE U