Η λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει δώσει η ελληνική κυβέρνηση στους εταίρους πρωταγωνιστεί σήμερα στα ξένα ΜΜΕ.

Μετά το Reuters και το Forbes, αντιρρήσεις για το «ποιον» της λίστας εκφράζει και η γερμανική εφημερίδα «Bild», χρησιμοποιώντας μάλιστα ακόμη πιο σκληρή γλώσσα.

«Οι Έλληνες κοροϊδεύουν τους Ευρωπαίους με τις μεταρρυθμίσεις», γράφει η "Bild", τονίζοντας πως η λίστα έχει παρουσιαστεί στους εταίρους μέσω tablet στην ελληνική γλώσσα. Για την γερμανική εφημερίδα που επικαλείται Ευρωπαίο διπλωμάτη, που δεν κατονομάζεται, η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις είναι ασαφής και αναξιόπιστη.

Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν την χρεοκοπία και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, επισημαίνει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, εκτιμώντας πως είναι πιθανό ένα Grexit, αν δεν μεσολαβήσει έγκαιρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Από τις αρχές Απριλίου, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της. Μόνο η βοήθεια της ΕΚΤ που δεν έρχεται όμως, θα μπορούσε να την αποτρέψει από την χρεοκοπία. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα εξακολουθεί να παίζει πόκερ και μέχρι τώρα δεν έχει υποβάλει καμία χρηστική λίστα μεταρρυθμίσεων που θα της εξασφάλιζε περαιτέρω οικονομική βοήθεια» τονίζει.

Πάντως σε σημερινή συνέντευξή του στο Mega, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Μάρδας δήλωσε ότι είναι ψέματα αυτά που γράφει ο γερμανικός Τύπος για τη λίστα.