«Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω» δήλωσε για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ επεσήμανε ότι αυτό που είπε ο πρωθυπουργός στην Άνγκελα Μέρκελ είναι ότι το θέμα «είναι καταρχήν ηθικό» αλλά πρόσθεσε ότι «από εκεί και πέρα υπάρχουν και οικονομικές αξιώσεις της χώρας».

«Χαίρομαι που είδα για πρώτη φορά να αφήνεται ένα παράθυρο από την καγκελάριο, ότι θα τα δούμε στο πλαίσιο της επιτροπής που έχει κάνει και η Γερμανία. Είναι άλλο θέμα το κατοχικό δάνειο, άλλο οι αποζημιώσεις και άλλο οι καταστροφές στις υποδομές κλπ» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στο θέμα της διαφθοράς που έθιξε ο κ. Τσίπρας στο Βερολίνο: «Χρειάζονται δύο για τη διαφθορά. Εμείς θέλουμε να την αντιμετωπίσουμε και ζητάμε τα στοιχεία για να δούμε ποιους πλήρωναν. Να πάρουμε τα λεφτά πίσω, να ξαναδούμε τις συμβάσεις από την αρχή και βλέπουμε».

«Δεν θα χαρίσουμε τα δημοτικά στη χούντα. Τσάμικο χόρευε και ο Κολοκοτρώνης»

Αναφερόμενος στο ��έμα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου και την κριτική που κάποιοι του έχουν ασκήσει για τον σχεδιασμό, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Αλοίμονο αν χαρίσουμε τη δημοτική μουσική στη χούντα. Τσάμικα χόρευε ο Κολοκοτρώνης, όχι… ροκ εντ ρολ».

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, η ιδέα για όλα αυτό με τα δημοτικά τραγούδια και το χορό του ήρθε μετά από στρατιωτική παρέλαση στη Ρόδο: «Χόρευαν παιδιά από νησιά των Δωδεκανήσων με τις παραδοσιακές ενδυμασίες μετά την παρέλαση και μπήκε και χόρευε και ο κόσμος. ��ίπα με την κα Κωνσταντοπούλου, που ήταν μαζί μου, να το φέρουμε και εδώ και το πρότεινα στην κα Δούρου».

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η εξέδρα των επισήμων άνοιξε στα δύο προκειμένου να μην έχει κανείς πλάτη στον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ απαντώντας στο θέμα των πτήσεων μαχητικών αεροσκάφων είπε ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος του εξήγησε ότι θα πετούσαν ούτως ή άλλως την 25η Μαρτίου και απλά επιλέγουν να περάσουν και από εκείνο το σημείο λόγω της παρέλασης.

Τέλος, τόνισε ότι για πρώτη φορά θα παραστεί και ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου στην παρέλαση της εθνικής επετείου για την απελευθέρωση του Έθνους.