«Η δημιουργική ασάφεια απεδείχθη πως ήταν αρνητικό στοιχείο» δήλωσε πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ασκώντας εμμέσως πλην σαφώς κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, στην συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά FM.

«Η χώρα οφείλει να προχωρήσει με πάρα πολύ συγκεκριμένο και κοστολογημένο τρόπο στις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες προβάλλονται ως στοιχείο εκ των ων ουκ άνευ από τους εταίρους μας, προκειμένου να εξασφαλιστεί και η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, διαφορετικά τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα» τόνισε.

Σχετικά με τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Α. Μέρκελ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε: «Είναι εξαιρετικά ασφυκτικά τα πράγματα αναφορικά με την έλλειψη ρευστότητας, άρα υπάρχει αδυναμία ανταπόκρισης της χώρας μας σε συγκεκριμένες υποχρεώσεις, είτε αυτές αφορούν- στο εσωτερικό- την ασκούμενη πολιτική, που δεν αποτελεί προαπαιτούμενο, είτε αφορούν σε δανειακές υποχρεώσεις».

Για το μέλλον της ΔΗΜΑΡ ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι από τις 22 έως τις 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του κόμματος και θα εκλεγεί η νέα ηγεσία και η νέα Κεντρική Επιτροπή. «Δεν θα είμαι υποψήφιος, ηττήθηκε η ΔΗΜΑΡ ως κόμμα, δεν ηττήθηκε η πολιτική της» υποστήριξε ο κ. Κουβέλης.