​Βήμα δεν κάνει πίσω στη στάση του ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μ.Ντράγκι, όσον αφορά την Ελλάδα.

Σήμερα λίγο πριν τη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ, ο «σούπερ Μάριο», όπως είναι το παρατσούκλι του, τόνισε πως το βασικότερο στοίχημα αυτή τη στιγμή είναι να ξαναρχίσει ο διάλογος ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και του�� εκπροσώπους των τριών θεσμών (ΔΝΤ, Κομισιόν και ΕΚΤ).

Ο κ.Ντράγκι επανέλαβε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πρόθυμη να δέχεται ξανά ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση, εφόσον ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ισχύοντος προγράμματος.

«Η ΕΚΤ δεν δημιουργεί νέους κανόνες για την Ελλάδα, απλώς εφαρμόζει τους ισχύοντες» υπογράμμισε ο κ. Ντράγκι, απαντώντας ουσιαστικά σε όσους μιλούν για πολιτικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξαπέλυσε επίθεση, χωρίς όμως να τον κατονομάσει, και στον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη, υπογραμμίζοντας πως «η ελληνική κυβέρνηση -τουλάχιστον σημαίνοντα μέλη της- χρησιμοποιούν διαρκώς δύο λέξεις “Πτώχευση και αφερεγγυότητα”».

Πάντως, μιλώντας γενικά για τις προοπτικές της ευρωζώνης, ο κ.Ντράγκι εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επιστροφή της στην ανάπτυξη.