​Για σχέδιο πολιτικής του εξόντωσης και υπονόμευσης της κυβέρνησης έκανε λόγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στο δημοσίευμα του Βήματος που υποστήριζε πως είχε υπογράψει εργολαβικά συμφωνητικά με υπαλλήλους που επαναπροσλαμβάνει το Δημόσιο, οι οποίοι είχαν απολυθεί ή βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα, με την αμοιβή για το δικηγορικό του γραφείο να ορίζεται στο 12%.

«Όχι απλώς είναι ηθικό αλλά θεωρώ και τίτλο τιμής που αντέδρασα σε αυτές τις πολιτικές. Πάλευα σ��α δικαστήρια και με την αρθρογραφία μου, παλεύω και τώρα γι' αυτούς τους ανθρώπους», είπε ο κ. Κατρούγκαλος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και πρόσθεσε:

«Θα ήταν ανήθικο να βγάζω φράγκα από αυτό. Δεν προσδοκώ να πάρω ούτε ένα ευρώ από τις υποθέσεις. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί».

Διευκρίνισε μάλιστα ότι το 12% που φέρεται να είχε συμφωνήσει ως δικηγορική προμήθεια αφορά μόνο τις μισθολογικές διαφορές και όχι το θέμα των διαθέσιμων.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τόνισε επίσης ότι δεν σκέφτηκε ποτέ να παραιτηθεί, καθώς όπως είπε αν το έκανε θα έδειχνε ότι δέχεται τη λάσπη που του πετούν, ενώ ζήτησε την άρση του απορρήτου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για τα ιδιωτικά συμφωνητικά που αφορούν τον ίδιο.

Διέψευσε επίσης κατηγορηματικά ότι υπάρχει έστω κι ένα εργολαβικό που να έχει γίνει από τη στιγμή που υπουργοποιήθηκε και επέμεινε ότι πρόκειται για επίθεση με πολιτικό χαρακτήρα με μοναδικό στόχο την α��οσταθεροποίηση της κυβέρνησης.

Απείλησε τέλος ότι αν δεν του ζητήσουν συγγνώμη για όσα γράφτηκαν θα υποβάλει μηνύσεις και αγωγές κατά του Βήματος, αλλά και της γερμανικής Bild, η οποία αναπαρήγαγε το δημοσίευμα.